Co-coordinator Rescate CENIT

05-09-2015 08:00

Rescate is het programma voor 3-5 jarige kinderen op de markt. Ik was eigenlijk niet van plan om daar aan mee te doen: het leek me niet eerlijk om in twee maanden een band met ze op de bouwen en dan te gaan. Maar omdat ze écht iemand nodig hadden op de markt van San Roque, en omdat de straatkliniek niet voor half oktober zou starten, begon ik er in september toch... drie maanden full time en daarna stap voor stap een beetje minder omdat de verantwoordelijkheden en het werk in de straatkliniek toenamen, en ook om zo onopgemerkt mogelijk de kinderen in de handen van de andere vrijwilligers te laten. In het nieuwe schooljaar (aug 2014) kon ik met mijn ervaring het nieuwe team helpen met uitleg, begeleiding en de overdracht van hun verantwoordelijkheden.

- Plannen en uitvoeren van educatieve activiteiten in teamverband.

- Speciale evenementen: kerstmis, fiestas de Quito, dag van de doden, pasen, dag van het kind en laatste dag van school... 

  • plannen en uitvoeren van programma´s tijdens speciale gelegenheden met de kinderen en hun ouders op de markt. 
  • coordineren en organiseren samen met vrijwilligers, coordinators, directie en instanties buiten CENIT.

- Begeleiding van speciale casussen van families: in samenwerking met de Rescate-coordinator begeleiden van casussen van geweld, seksueel misbruik of gezondheidsgerelateerde problemen.

- Campamento de verano: twee-weeks programma met recreatieve activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar op de markt. Organiseren, coordineren, voorbereiden, communiceren en uitvoeren van het programma in een team van educadores en nationale en internationale vrijwilligers. 

—————

Terug