Vanaf januari 2016 is mijn website verplaatst naar: 

www.nellyontour.wordpress.com

 

From Januari 2016 my new website is: 

www.nellyontour.wordpress.com

 

Blog may 2013

03-06-2013 19:19

De ultieme lesgeef ervaring: La bamba... English way

"Hi everybody! I'm Nelly and today we're going to talk about songwriting." Acht paar donkere ogen kijken me vriendelijk vragend aan. Sommige leerlingen vormen het woord met hun lippen en anderen schrijven het over van het bord. Teresa en Antonio, de nestors van de groep, knikken blij naar mijn...

—————

03-06-2013 18:55

The ultimate teaching experience: La bamba... English way

"Hi everybody! I'm Nelly and today we're going to talk about songwriting." Eight pairs of dark eyes look questionning and friendly at me from the other side of the classroom. Some students form the word with their lips and others copy it from the whiteboard. Teresa and Antonio, the nestors of the...

—————


 


Blog june 2013

10-07-2013 17:30

Andalusië voor newbies: wist je dat...

“Oh ja!” Wist je dat…   … het eerste “oh ja!”-moment was: de fietser die ik vanuit de bus vanaf het vliegveld over de snelweg zag slingeren, met een helm op? … dat eigenlijk het tweede “oh ja!”-moment was? … ik het moment van met backpack, handbagage én gitaar de buitenlucht van 35 graden in...

—————

10-07-2013 17:00

Andalusia for newbies: did you know that...?

“Oh, yeah...” Did you know that…   … the first "oh, yeah..."-moment was: the cycler I saw from the bus, swaying on the highway but with a helmet (?).   … that was actually the second "oh, yeah..."-moment?  … I didn't count the moment that I stepped into the 35 degrees "fresh air"...

—————


         


Blog march 2013

03-04-2013 15:49

Wereldreis oefendag in Brussel: één professor in een boemeltrein, twee Algerijnen die je willen redden en (#@%) tram 81

Dat viel mee. Ik zet mijn cappuccino op tafel en haal de muffin uit de papieren zak. Er zitten stukjes kers in. Hmmm. Eén bus, vier treinen en vier uur na vertrek zit ik al om half één koffie te drinken op het station van Brussel-Zuid. Dat viel mee.  Tussen Breda en Antwerpen was ik zelfs...

—————

03-04-2013 15:46

World-trip training day in Brussels: one professor in a slow train, two Algerians who want to save you and (#@%) tram 81.

That wasn’t too bad. I put my cappuccino down on the table and I take the muffin out of the paper bag. There are little cherry parts in it. Hmmm. One bus, four trains and four hours after I left home I’m having a coffee at the Brussels South station at half past twelve already. That wasn’t too bad....

—————


                                  


Blog march 2013 (1)

12-03-2013 20:22

Vijf jaar trouwe dienst: ode aan mijn werkschoenen

Mijn werkschoenen hebben al veel meegemaakt, maar vandaag gaan ze na vijf jaar toch echt de prullenbak in. Als tweedejaars student kocht ik ze: één van de "twee paar voor 50 euro". Ze zetten mijn eerste onwennige stappen op de revalidatie afdeling waar ik als helpende aan de slag kon; aangenomen...

—————

11-03-2013 09:52

Five years of yeoman service: ode to my working shoes

My working shoes have been through a lot, but today after five years of work I'm going to put them in the garbage-bin  I bought them as a second-year student: one of the "two pairs for 50 euro". They carried me when I took my first uneasy steps at the revalidation section where I started...

—————


                                      


Blog februari 2013

05-02-2013 19:44

Meneer W. van de gemeente: “Een projectplan? Zonde van het papier!”

  “Met W.” Oei. “Hallo, ik heb een vraagje over de eenmalige projectsubsidies van de gemeente. Ik kan op de website namelijk maar drie regels tekst vinden.” Daarin stond dat je in Son moest wonen, dat het geen ontwikkelingshulp project mocht zijn, en dat “de voorkeur uitging naar initiatieven...

—————

05-02-2013 19:43

Mr. W. from the municipality: “A project plan? Waste of paper!”

  “W. speaking.” Hmm. “Hi, I have a question about the one time subsidy for projects. At the township’s website I could only find about three lines about that.” In those three lines it was stated that applicants should live in Son, that the project should not be a development aid project and...

—————


                                    


Blog november 2012

21-03-2013 12:55

Hoe het allemaal begon...

Toen ik op een zonnige herfstdag in oktober naar de ontwakende wereld lag te kijken met mijn mijmerende wekkerradio op de achtergrond, wist ik het ineens zeker. Ik ging het gewoon doen, het project dat al maanden door mijn hoofd spookte. Het enige dat ik wist was dat ik nog niet wist waar ik aan...

—————

21-03-2013 12:22

How everything started...

It was a beautiful Sunny fall morning in october, I was laying in my bed looking at the world awakening, when I suddenly was sure. I would just go and realize the project that had been crossing my mind for so many times these months. The only thing I knew was that I didn’t know what I was starting....

—————